Allegrolla nopeammin Pietariin!Allegro juhlii 5-vuotissynttäreitään. Ensimmäinen Allegro-vuoro Helsingin ja Pietarin välillä liikennöitiin 12.12.2010 ja sen jälkeen Allegron on löytänyt jo liki 2 miljoonaa matkustajaa.  Allegro on mukava ja nopea – ensi keväänä matka-aika lyhenee vielä lähes 10 minuuttia ja Helsingistä Pietariin matkataan alle 3,5 tunnissa.

Nopean Allegro-yhteyden tulo markkinoille kasvatti Helsingin ja Pietarin välisessä liikenteessä matkustajamääriä lähes 30 prosenttia aikaisempaan verrattuna. Vaikka ruplan kurssin heikentyminen näkyykin matkustajamäärissä, Allegrossa kulkee tänäkin vuonna lähes 360 000 matkustajaa.  Pieneneviin turistivirtoihin on reagoitu hintoja laskemalla – tulevanakin vuonna Allegrolla pääsee Helsingistä Pietariin jopa 29 euron hintaan! Allegro onkin säilyttänyt hyvin markkinaosuutensa haastavassa tilanteessa.

Allegrolla lentoon

Allegrolla on neljä lähtöä Helsingistä ja Pietarista joka päivä. Junassa kulkee päivittäin sekä venäläisiä että suomalaisia työmatkalaisia, osa ykkösluokan palveluista nauttien. Suurin osa suomalaisista matkustajista kulkee Pietariin saakka, mutta myös Viipurissa piipahtaa kesäaikaan turisteja ja ostosmatkailijoita. Ilahduttavaa on suomalaisten matkustajien määrän kasvu viime aikoina – suomalaiset ovat löytäneet Pietarin kulttuuritarjonnan ja ruplan kurssi houkuttelee ostoksille. Allegro on myös osa laajempaa matkaketjua – turisti voi ostaa Finnairin lentolipun maailmalta Pietariin – jossa viimeinen osuus matkasta kuljetaankin junalla. Samoin pietarilainen Allegro-matkustaja voi vaihtaa Tikkurilassa kehäradan lentokenttäyhteyteen – ilman lisämaksua tai uuden lipun ostamista – kätevää ja edullista.

Itse tein ensimmäisen Allegro-matkani ensimmäisten joukossa heti yhteyden avautumisen jälkeen. Nopeus, mukavuus, yhteys suoraan Pietarin keskustaan  ja junan erinomaiset palvelut tekivät minusta ahkeran kanta-asiakkaan jo kauan ennen VR:lle siirtymistäni. Haastavat ajat näkyvät nyt matkustajavirroissa – Allegro yhdistää kuitenkin ainutlaatuisella tavalla kasvavat kaupungit Helsingin ja Pietarin – ja näen tässä erinomaiset tulevaisuuden näkymät pitkälle eteenpäin.

Avainsanat: Junaliikenne, Allegro