Makuja matkalla, moneen junaan!

Uuden ravintolavaunun pilotti palaa huomenna, pienen tauon jälkeen, raiteille, matkaten IC 29:n mukana Helsingistä Ouluun. Pilottivaunussa uudistettiin ilmeen ja sisustuksen lisäksi myös ruokalista, tarjoamaan erilaisia makuja, kaikille raiteille.

Junissamme nautitaan vuosittain yli 200 000 ruoka-annosta ja juodaan yli 440 000 tuoppia olutta ja 1,6 miljoonaa kuppia kahvia. Suomalaiset haluavat nauttia matkanteon aikana hyvästä ruuasta joko ravintolavaunussa tai omalla paikallaan. Siksi uudistuksen yhteydessä teimme perinpohjaisen suunnittelutyön, jotta annokset on helppo kuljettaa myös omalle paikalle ravintolavaunusta. Sen lisäksi olemme panostaneet pakkausten ympäristöystävällisyyteen.

Kahvin ystävät pääsevät herkuttelemaan erikoiskahvivalikoimallamme. Asiakaspalautetta kerätessämme tämä oli usein esiintynyt toive ja olemme iloisia, että voimme nyt tarjoilla kahvia useampaan eri tapaan. Tiesitkö, että suomalaiset juovat kahvia eniten henkeä kohti maailmassa? Me nautimme kahvia lähes kymmenen kiloa vuodessa henkilöä kohden.

Olemme pyrkineet rakentamaan valikoiman niin, että sieltä löytyy pieneen ja isoon nälkään erilaisia vaihtoehtoja. Nopeasti voi napata maukkaan Kotipizzan slicen mukaan tai herkutella klassikollamme, lihapullilla, joita muuten suomalaiset matkustajat tilaavat yli 80 000 annosta vuodessa. Ruokalistalta löytyy myös erikoisruokavalioihin sopivia annoksia, joita on meiltä kovasti kysytty.

Ravintolavaunun tuotteiden esillepanoon on panostettu ja tuotevalikoima vaihtelee kellonajan mukaan, tarjoten aamupäivällä pretzeleitä ja take-away-salaatteja lounasaikaan ja iltapäivälle sitten panostetaan enemmän esimerkiksi suosittuun club sandwichiin.

Paulo Lehtinen, Avecran tuotepäällikkö ja kokki, on kerännyt palautetta asiakkailtamme ja näyttää siltä, että matkustajiemme rakastamat klassikkoannokset pitävät edelleen ykköspaikkaa koko valikoimastamme.

Ravintolavaunun pilotti kulkee liikenteessä kesän yli ja samalle keräämme jatkuvasti palautetta asiakkailta ja henkilökunnalta, jotta voimme tehdä vielä nopeita muutoksia niin sisustukseen kuin ruokalistaankin. On erittäin tärkeää, että voimme tämän ison uudistuksen kynnyksellä hienosäätää ratkaisuja juuri oikeiksi asiakkaitamme varten.

Yritä bongata uusi ravintolavaunu raiteilla kesän aikana, ota kuva ja laita se sosiaalisen median kanaviin hastagillä #makujamatkalla ja #uusiravintolavaunu ja anna palautetta kokemuksistasi. Kuulemme mielellämme, mitä sinä pidät tästä uudistuksesta. Me olemme innoissamme ja valmiina tekemään matkastasi entistäkin mukavamman!

1